Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

28 Οκτωβρίου Διεθνής ημέρα Κινουμένου Σχεδίου



Το κινούμενο σχέδιο αποτελεί μοναδική διασκέδαση για τα παιδιά όλου του κόσμου για πάνω από 100 χρόνια. Λέγεται ότι το πρώτο δημιουργήθηκε από τον Τζ. Στιούαρτ Μπλάκτον το 1906. Η συνέχεια υπήρξε φανταστική. Κάθε δημιουργός άφησε τη δική του, μοναδική σφραγίδα στο κινούμενο σχέδιο που ποτέ δεν έπαψε να εξελίσσεται δημιουργικά, εικαστικά και καλλιτεχνικά. Δεν χρειάζεται βεβαίως να πούμε ότι ο Γουόλτ Ντίσνεϊ περιέβαλλε με απαράμιλλη αγάπη αυτό το κινηματογραφικό είδος και το ανήγαγε σε υψηλή τέχνη. Το 1937 δε, γύρισε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που ήταν η κλασική «Χιονάτη και οι επτά νάνοι».

Τεχνικά, οι σκηνές ζωγραφίζονται ξεχωριστά μία προς μία σε διάφανες επιφάνειες και μετά χρωματίζονται. Κάθε σχέδιο διαφέρει ελάχιστα από το προηγούμενο. Στη συνέχεια τα σχέδια φωτογραφίζονται με τη σειρά που πρέπει και τελικά δημιουργείται ένα ενιαίο φιλμ στο οποίο οι ζωγραφιές κινούνται με μεγάλη ταχύτητα ώστε να παραχθεί το κινούμενο σχέδιο.

Νέα εποχή ήρθε με τις παραγωγές ταινιών κινουμένων σχεδίων από την εταιρία Pixar το 1995. Η εποχή αυτή σηματοδότησε την είσοδο και των… μεγάλων παιδιών στις σκοτεινές αίθουσες όλου του κόσμου.

Πώς να φτιάξετε κινούμενους χαρακτήρες







πηγή:
Τρελογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου