Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Αφορμή ψάχνανε οι λίγοι για να επιβάλουν με φασισμό την άποψη τους στους πολλούς, είναι αυτό Δημοκρατία ;

Γράφει η νεοταξική εφημερίδα που είναι στρατευμένη ενάντια στον Χριστό:Θρανία, έδρα, πίνακας και ακριβώς από πάνω η εικόνα του Χριστού. Το θρησκευτικό σύμβολο κατέχει δεσπόζουσα θέση στις ελληνικές σχολικές αίθουσες, μολονότι στις μέρες μας δίπλα στα Ελληνόπουλα κάθονται χιλιάδες παιδιά αλλόθρησκα ή ετερόδοξα.

Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αναφέρει ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν οι σταυροί από τα ιταλικά σχολεία ώστε να μην προσβάλλεται η ελευθερία της θρησκευτικής επιλογής, έχει προκαλέσει σάλο στην Ιταλία. Πολιτικοί παρατηρητές τονίζουν ότι είναι πρώτη φορά που παρουσιάζεται εθνική ενότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες διαφωνούν με την απόφαση. Προσθέτουν μάλιστα ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι «δώρο» προς τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος επιχειρεί να δημιουργήσει εκ νέου «γέφυρες» με το Βατικανό.

Ωστόσο, στην Ελλάδα η εικόνα είναι διαφορετική. Η εκπαιδευτική κοινότητα εμφανίζεται διχασμένη αν πρέπει να υπάρχουν θρησκευτικά σύμβολα στα σχολεία.

«Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν στα σχολεία σύμβολα όπως οι σταυροί ή οι θρησκευτικές εικόνες που διαχωρίζουν τους μαθητές», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) κ. Δημήτρης Μπράτης. Όπως προσθέτει, «το σχολείο θα πρέπει να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες σε όλους χωρίς κανένας μαθητής να αισθάνεται μειονεκτικά λόγω της καταγωγής, της φυλής ή του θρησκεύματός του».

Τονίζει ακόμα ότι τόσο το θέμα της ύπαρξης θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία- στα ελληνικά, υπάρχουν οι εικόνες λέει- όσο και ο τρόπος διδασκαλίας των Θρησκευτικών στη σημερινή πολυπολιτισμική κοινωνία, «πρέπει να συζητηθούν σε βάθος από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση στο πλαίσιο της ισότητας των πολιτών όπως ορίζει το Σύνταγμά μας».

Αντίθετη με την ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων όπως είναι οι θρησκευτικές εικόνες στα ελληνικά σχολεία δηλώνει και η φυσικός κ. Αγγελική Φατούρου, μέλος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
«Σεβόμενοι την ανεξιθρησκία και το γεγονός ότι στα σχολεία φοιτούν μαθητές διαφορετικών θρησκειών ή άθρησκοι, δεν θα πρέπει να υπάρχουν εικόνες ή άλλα θρησκευτικά σύμβολα ούτε στα δημόσια ούτε στα ξένα σχολεία» αναφέρει.


'' Συγνώμη για να καταλάβω καλά:
Η κακομοιριά των σχολείων μας και της Παιδείας μας εξαρτάται από την ύπαρξη του σταυρού ή όχι;

Γιατί υποτίθεται ότι όλοι οι ανώτεροι από εμάς, τους απλούς δασκάλους και πολίτες, αγωνίζονται υποτίθεται για το καλό μας και την βελτίωση-διόρθωση κάποιων καταστάσεων. Αρα σύμφωνα με αυτούς η ρίζα τους προβλήματος βρίσκεται στο σταυρό.

Ε λοιπόν άμα μας κυβερνούν και μας προστατεύουν και νοιάζονται για μας τέτοια μυαλά τότε τι να πω.............
Τότε τι να πω.....
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με.''

Μαλτέζιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου