Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΟΥΤΙΔΑΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ, ΑΪΝΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ ΒΟΣΚΕΙΝ ΧΟΙΡΟΥΣ...MAΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Ειπε, το εικονιζόμενο όν που απλά μοιάζει ανθρώπινο, να βγούν οι Εσταυρωμένοι από τα σχολεία.Εμας τους γονείς, μας ρώτησε ο ...φτηνιάρης;

Δεν θα μπορούσε ο Σταυρός να μην ενοχλούσε τους νεοταξίτες.

Μπήκε κι αυτός στο σημάδι.Ο σκοπός είναι να αντικαταστήσουμε τον Εσταυρωμένο με κανένα σύμβολο του τύπου "μιας ανώτερης δύναμης", την οποία θα εγκρίνουν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η "μια ανώτερη δύναμη" είναι κοινή για όλους τους ανθρώπους και μας "εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες σε όλους χωρίς κανένας μαθητής να αισθάνεται μειονεκτικά λόγω της καταγωγής, της φυλής ή του θρησκεύματός του", όπως μας είπε ο δικός μας πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (σημ. τι λέει η παροιμία για τους γιατρούς και τους δασκάλους;).

Δεν μας δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα και ο κύριος πρόεδρος, ο δάσκαλος και όχι ο γιατρός, δεν θα μπαίνει στον κόπο να μας κάνει το "μέντιουμ", διαμηνύοντας τα μειονεκτικά αισθήματα που γεννά η θέα του Εσταυρωμένου στους μικρούς μαθητές.

Αυτός δεν κάνει για δάσκαλος.

Κάνει για "διάμεσο πνεύμα", όπως αυτό στις διάφορες πνευματιστικές συγκεντρώσεις, αφού μπορεί και μπαίνει μέσα στις ψυχούλες των μαθητών και μας λέει για λογαριασμό τους πώς αισθάνονται.

Προτείνω να του ανατεθεί ειδική θέση στην "δια βίου μάθηση και παιδεία".

Ας το σκεφθούν οι του αρμόδιου Υπουργείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου