Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Ποδήλατο: Τι πρέπει να ξέρετε πριν την αγορά

Ήρθε η ώρα να αγοράσετε στο παιδάκι σας το πρώτο του ποδήλατο; Πριν του αγοράσετε ποδήλατο πρέπει θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια βασικά χαρακτηριστικά για να κάνετε την κατάλληλη επιλογή για το παιδί σας αλλά και να γνωρίζετε κάποιους βασικούς κανόνες τους οποίους θα πρέπει και να διδάξετε στα παιδιά σας.

* Όταν αγοράσετε το ποδήλατο θα πρέπει να είστε μαζί με το παιδάκι σας. Ελέγξτε αν πατάνε και τα δυο του ποδαράκια στο πάτωμα ενώ έχει ανέβει στο ποδήλατο. Ακόμα ελέγξτε αν τα χέρια του, πιάνουν με ευκολία το τιμόνι.

* Αγοράστε κράνος και προστατευτικά για τα γόνατα και τους αγκώνες για αποφυγή τραυματισμού, σε περίπτωση πτώσης.

* Ξεκινήστε να πηγαίνετε μαζί του στις πρώτες βόλτες για να το καθοδηγείτε.

* Ενημερώστε το ότι ποτέ δεν οδηγούμε ποδήλατο με το ένα χέρι.

* Δεν ακούμε ποτέ μουσική.

* Μην επιτρέπετε να πηγαίνει βόλτες μέρες βροχής ή τη νύχτα.

Για την επιλογή του κατάλληλου παιδικού ποδηλάτου δεν έχει σχέση μόνο με την ηλικία και το ύψος του παιδιού, έχει σχέση και η εμπειρία του κάθε παιδιού ξεχωριστά με το ποδήλατο.

Τα ψηλά παιδιά με λιγότερη εμπειρία και αυτοπεποίθηση καλό θα είναι να έχουν ένα πιο μικρό ποδήλατο γιατί με αυτό θα αισθάνονται πιο άνετα.

Μην αγοράζετε ποδήλατα μεγαλύτερα διότι με αυτά μπορεί πιο εύκολα να πέσουν και να χτυπήσουν, αφού δεν μπορούν να τα ελέγξουν.

Είναι επίσης εξίσου σημαντικό το παιδί να μπορεί να φτάνει με άνεση το τιμόνι του ποδηλάτου. Εάν το τιμόνι είναι πολύ μακριά, το παιδί θα αναγκαστεί να σκύψει πολύ μπροστά με συνέπεια την απώλεια ελέγχου. Και φυσικά θα πρέπει όταν το παιδί κάθεται στη σέλα να πατάει με άνεση τα πόδια στο έδαφος.

Σημασία έχει το παιδί να αγαπήσει το ποδήλατο, όχι να το φοβάται.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου