Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ο Κώδιξ της Νέας Τάξης. Τι επιτρέπεται και τι δεν (σας) επιτρέπεται

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ!



ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!



Από το blog Ας μιλήσουμε επιτέλους!


Το "Ελληνικό" Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στα Ελληνικά Προξενεία και στις Ελληνικές πρεσβείες. Αρχικά επικαλέσθηκαν οικονομικούς λόγους...


Όταν όμως Έλληνες ομογενείς προσφέρθηκαν να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα των εκδηλώσεων (βλέπετε υπάρχουν ακόμη Έλληνες με φιλότιμο) ακολούθησε ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΥΠ.ΕΞ. που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ στα Προξενεία και τις Πρεσβείες να επιτρέψουν εκδηλώσεις ακόμη και αν αυτές δεν θα κοστίσουν τίποτε στο ελληνικό κράτος "για λόγους συμβολισμού"!!!.


Νέα Υόρκη 2008 - "Ζήτω! Ζήτω! Ζήτω η Ελλάδα!" Σε αυτά τα παιδάκια να πάτε να το πείτε...


Με μια νέα πρωτοβουλία του το Αντίβαρο ξεκινάει εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών για να σταλούν στις 8 Μαρτίου στο Υπουργείο Εξωτερικών, στους αρχηγούς των Ελληνικών Κομμάτων και στην Προεδρία της Δημοκρατίας.


Αναδημοσιεύουμε τμήμα από την έκκληση του αντίβαρου:


Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με την εμμονή του στην ακύρωση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στις διπλωματικές αποστολές του εξωτερικού, και την απόρριψη εισηγήσεων πρεσβευτών και προξένων για την άνευ δαπάνης διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, εμφανίζεται να δυναμιτίζει αυτή καθαυτή την πολιτική σημασία και την υπόσταση της εθνικής μας επετείου.


Θεωρούμε ότι ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στις ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες δεν αποτελεί προαιρετική επιλογή για την Κυβέρνηση αλλά χρέος τιμής προς τους προγόνους μας, οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους και την περιουσία τους για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία του λαού μας(...)


Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι το Υπουργείο Εξωτερικών παραβλέπει το χρέος τιμής της σύγχρονης Ελλάδος προς τους αγωνιστές του 1821, επικαλούμενο «συμβολικούς λόγους» και οικονομικές δυσχέρειες για την ακύρωση των καθιερωμένων δεξιώσεων εορτασμού της εθνικής μας επετείου.


Αν πράγματι τα δημόσια οικονομικά είναι σε τέτοια οικτρή κατάσταση ώστε το Ελληνικό κράτος να μην δύναται να διοργανώσει λιτές δεξιώσεις τιμής της 25ης Μαρτίου στις διπλωματικές του αποστολές - όπως έπραξε σε πολύ χαλεπέστερους καιρούς, όταν η Ελλάδα τελούσε υπό ξένη κατοχή και οι Ελληνικές κυβερνήσεις βρίσκονταν εξόριστες στο εξωτερικό- θα αναμέναμε ότι θεσμοί που φέρουν κατά τεκμήριο τη βασική ευθύνη για την οικτρή κατάσταση των δημοσίων οικονομικών (κόμματα, διοίκηση, κοινοβούλιο) θα έβρισκαν τρόπους να εξοικονομήσουν τα όσα ελάχιστα χρειάζονται για την κάλυψη των εξόδων τιμητικών της 25ης Μαρτίου εκδηλώσεων στις κατά τόπους διπλωματικές αποστολές της Ελλάδος.


Υπογράψτε (μέχρι 8 Μαρτίου 2010) το σχετικό κείμενο εδώ


Επιπλέον, επιστολή θα σταλεί προς τις ομογενειακές οργανώσεις και τους Έλληνες του εξωτερικού που θα τους καλούν:

1) Να διαμαρτυρηθούν στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και να απαιτήσουν την άρση της απόφασης αναστολής των επίσημων εορτασμών της 25ης Μαρτίου στις κατά τόπους διπλωματικές αποστολές της Ελλάδος.

2) Να συνδράμουν οικονομικά για τη διενέργεια των εορτασμών αυτών, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί σκόπιμο.

3) Σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της, ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ για την 25η Μαρτίου ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ.


Κλείνοντας την ανάρτηση αυτή θα θυμίσουμε στο ανθελληνικό-μαρξιστικό παρακράτος ότι οι αγωνιστές του 21 δεν θυσίασαν την ζωή και την περιουσία τους για να γίνουμε "πολυπολιτισμική" χώρα την οποία θα απομυζούν οικονομικά μια χούφτα εναλλασσόμενοι πολιτικάντηδες.


Όσο προσπαθούν να ξεγράψουν την ένδοξη ιστορία μας τόσο θα χαλυβδώνει η θέλησή μας για να μη χάσουμε τα ιδανικά της φυλής μας. 25η Μαρτίου ΕΞΩ από τις Ελληνικές Πρεσβείες και Προξενεία. Τιμούμε του ήρωες που θυσιάστηκαν "υπέρ πίστεως και πατρίδας".



Σικάγο 2008 - Chicago's Greek Parade




Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ


Έντονες διαμαρτυρίες από τον κόσμο σήμερα στον εορτασμό της επετείου της επανάστασης του Ολύμπου στο Λιτόχωρο, γιατί η κυβέρνηση απαγόρευσε στον στρατό να παρελάσει.


Είναι η πρώτη φορά από τότε που εορτάζεται η επέτειος που δεν επέτρεψαν στο Στρατό να παρελάσει, ούτε καν τα πεζοπόρα τμήματα, παρόλο που ακριβώς δίπλα από το χώρο της παρέλασης βρίσκεται το στρατόπεδο "Μπαλανίκα" της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου. Η επέτειος της μεγάλης επανάστασης του Ολύμπου κατά του τουρκικού ζυγού το 1878 εορτάζεται επίσημα από τη δεκαετία του ΄60.


Ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται όταν η παρέλαση βρισκόταν προς το τέλος και οι κάτοικοι αναρωτιόνταν αγανακτισμένοι, γιατί δεν παρελαύνει ο στρατός σε μια επέτειο που αφορά πολεμικούς απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας κατά των Τούρκων κατακτητών.


Η υφυπουργός εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη που παρέστη στις εκδηλώσεις ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όταν ερωτήθηκε γιατί δεν επετράπη για πρώτη φορά στην επέτειο της επανάστασης του Ολύμπου να παρελάσουν ούτε καν τα πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα, απάντησε ότι "γίνονται περιστολές λόγω της οικονομικής κρίσης και ότι είναι απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας".




πηγή: trelogiannis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου