Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Το Παζλ του Τελώνη & Φαρισαίου

Το παζλ είναι ένα παιχνίδι που ενώνει τη διασκέδαση και την ευστροφία σε ένα παιδί. Με αφορμή, λοιπόν, το Τριώδιο αποφάσισα να μετατρέψω την εικόνα από τη Παραβολή του Τελώνη και Φαρισαίου σε παζλ.
ΥΛΙΚΑ
Α4 φύλλα από φελλό.
Φωτοτυπία της εικόνας του Τελώνη & Φαρισαίου.
Μαύρο μαρκαδόρο.
Κουτάκια.
Ψαλίδι
Κόλλα.ΕKΤΕΛΕΣΗ
Κολλάμε την εικόνα πάνω στον φελλό με κόλλα ρευστή.
Από την πίσω μεριά με μαύρο μαρκαδόρο χωρίζουμε την εικόνα σε κομμάτια (ανάλογα με την ηλικία επιλέγουμε την ποσότητα των κομματιών).
Κόβουμε τα κομμάτια.
Τέλος, τα τοποθετούμε μέσα στο κουτάκι. Καλό είναι στο καπάκι του να υπάρχει σε μικρογραφία η εικόνα για να μπορούν τα παιδιά να την ξαναφτιάξουν.

Μια ιδέα είναι να το κάνουμε σαν παιχνίδι – διαγωνισμό. Όποιο παιδί το σχηματίσει πιο γρήγορα να πάρει ένα δώρο. Επίσης, είναι ένα είδος κατασκευής, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κάθε είδους εικόνα!πηγή:
Δημιουργικός Κόσμος

7 σχόλια:

 1. Ωραία Ιδέα για Χειροτεχνία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ότι δημοσιεύω στο blog μου το κάνω για να παίρνετε ιδέες για τα παιδιά σας! Δεν μου αρέσει όμως να τα αντιγράφετε και να τα δημοσιεύετε στα δικά σας blog!! Άλλωστε ο καθένας στο blog του παρουσιάζει τις δικές του ιδέες κι όχι αλλονών! Το ότι αναφέρετε την πηγή της ανάρτησής σας δεν σας επιτρέπει την αντιγραφή! Θα παρακαλέσω να ΜΗΝ επαναληφθεί για να μην πω και να διαγραφεί! Ευχαριστώ!! Ματίνα (Δημιουργικός Κόσμος).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συνήθως όταν κάποιο μπλοκ δεν επιθυμεί την αναδημοσίευση των αναρτήσεων του έχει σχετικό σημείωμα γι αυτό....
  Κάτι το οποίο εσείς δεν έχετε!
  Συνεπώς η παρατήρησή σας είναι λίγο άδικη.
  Καλή συνέχεια στις δημιουργίες σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα σας ,
  Είστε αξιόλογο μπλογκ και σας παρακολουθώ συνεχώς ,ίσως και για λόγους εντοπιότητας.
  Νομίζω όμως ότι η ιδέα για κόψιμο εικόνων (Παναγίας ,Αγίων ) για παζλ που προτείνεται δεν ενδείκνυται.
  Πώς να ψαλιδίσεις την εικόνα του Χριστού μας; τα μάτια του ; το σώμα του;
  Υπάρχουν τόσες άλλες φυσιολατρικές παραστάσεις και ζωγραφιές.
  Για τις εικόνες της Θρησκείας μας υπάρχουν άλλες κατασκευές ,όπως κόλλημα σε ξύλο ,λουστράρισμα κ.λ.π.
  Ευχαριστώ.
  Α.Κ
  Αχαιός εκπαιδευτικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνιση όσον αφορά τον τεμαχισμό των εικόνων. Τα κομμάτια του παζλ δεν δημιουργούνται με τυχαίο τρόπο αλλά με κάποιο σκοπό. Τεμαχίζουμε την εικόνα ΘΕΜΑΤΙΚΑ έτσι ώστε όταν το παιδί φτιάχνει το παζλ να μπορεί να αναδιηγείται την εικόνα με την οποία ασχολείται. Σε μια βυζαντινή εικόνα τα πάντα έχουν μια ερμηνεία – έναν συμβολισμό. Αυτά τα σημεία τα τεμαχίζουμε ως ολότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ματίνα@ Συμπεριφορές άκρως εγωιστικές και απαράδεκτες για το ήθος του διαδυκτίου ..

  στην τελική κράτησε τα κλειδωμένα στην ντουλάπα σου ,την στιγμή που αντιγράφονται μπαίνει η πηγή και το ιστολογιο που αντιγράφει δεν κερδοσκοπεί !Τι ψάχνετε;

  Εγώ πάντως θα ντρεπόμουν να μιλήσω έτσι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλημέρα! Χρόνια Πολλά & Καλή Σαρακοστή! θα ήθελα να απαντήσω στον Ανώνυνο ότι δεν νομίζω ότι μίλησα άσχημα προς το Μαλτέζιο. Ίσα-ίσα που τους παρακολουθώ και μου αρέσει πολύ η δουλειά τους.
  Ομως όταν όλη την εβδομάδα προσπαθείς να βγάλεις ιδέες για τρία διαφορετικά τμήματα (80 παιδιά-μάθημα & κατασκευή) τότε ξαφνιάζεσαι όταν βλέπεις σε κάποιο άλλo blog την δουλειά σου. Ρώτησα και έμαθα, άλλωστε το blog μου δεν το έχω πολύ καιρό. Πολλές φορές αλλάζουμε γνώμη! Νομίζω και συ στο πρώτο σου σχόλιο για την κατασκευή είχες θετική γνώμη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή