Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

"Αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού": τι φούμαρα είναι αυτά;

κ. Διαμαντοπούλου, χωρίς την συναίνεση των εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικές μεταρυθμίσεις δεν γίνονται!

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει την επόμενη σχολική χρονιά (2010-2011) διαδικασίες προγραμματισμού, αξιολόγησης και βελτίωσης της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου (Αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας).
Στα πλαίσια αυτης της προοπτικής οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα εντοπίσουν, μέχρι τέλος Μαΐου, δύο (2) τουλάχιστον...σχολικές μονάδες κατά προτεραιότητα, από αυτές που εκτιμούν μετά από σχετική συνεννόηση με το Διευθυντή της σχολικής μονάδας, ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Το κωμικό της υπόθεσης είναι ότι τουλάχιστον για την Αχαία κανένα μα κανένα σχολείο δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για εθελοντική αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου του, με αποτέλεσμα τώρα το υπουργείο να προειδοποιεί τους Σχολικούς Συμβούλους ότι …αν δεν βρεθούν εθελοντές αυτό θα αποτελέσει δυσμενές στοιχείο για την επόμενη κρίση τους…..

Τελικά κ. Διαμαντοπούλου βλέπετε πόσο εύκολα και απλά κινδυνεύετε να «σπάσετε» τα μούτρα σας με διαταγές που φυσικά είναι ανεφάρμοστες όταν δεν ακολουθούνται και από οικονομικά κίνητρα; Έτσι ακόμα και φανατικοί κομματικοί με το ΠΑΣΟΚ διευθυντές δεν ακολουθούν! (άλλωστε το να είσαι διευθυντής σχολικής μονάδας μετά τις οικονομικές περικοπές είναι μια πράξη ηρωισμού - για να μην πούμε καμιά άλλη βαριά λέξη - για τον εκπαιδευτικό η οποία εξαγοράζεται με το ….υπέρογκο ποσόν των 150 ευρώ!)


πηγή:ONLINE-PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου