Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Αποκεφαλισμός χριστιανού μπροστά στην κάμερα



Το παρακάτω βίντεο δεν είναι πια καινούργιο, εδώ και κάμποσες μέρες έχει κάνει το γύρο του κόσμου: ένας Άραβας χριστιανός μαρτυρεί για το Χριστό! Τον σφάζουν με μαχαίρι μπροστά στην κάμερα, ενώ κάποιος απαγγέλλει με επισημότητα (αλλά και φανερό φανατισμό) ισλαμικές προσευχές!
Ο μάρτυρας μεταστράφηκε στο χριστιανισμό από το Ισλάμ και, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, "έπρεπε" να πεθάνει. Είναι λογικό: αφού, κατά το Ισλάμ, ο Θεός δημιούργησε τους ανθρώπους για να τον λατρεύουν (κι όχι για να συμμετέχουν στη θεότητά Του, όπως διδάσκει ο χριστιανισμός), ένας πιστός που δε λατρεύει πια το Θεό -αφού αρνήθηκε την πίστη που εκείνοι θεωρούν αληθινή- δεν έχει λόγο να ζει... Δεν εκπληρώνει το σκοπό, για τον οποίο τον δημιούργησε ο Θεός, είναι άχρηστος.
Το ντοκουμέντο αυτό έρχεται να προστεθεί σε πλήθος άλλα κρούσματα σύγχρονης βίας σε μουσουλμανικές κοινωνίες (στοιχεία μιλούν για 100.000 φόνους κάθε χρόνο!), ενώ και στον τόπο μας, κατά το παρελθόν, έχουμε πλήθος αγίους που μαρτύρησαν για τους ίδιους λόγους (νεομάρτυρες).
Σήμερα στο Ισλάμ έχουν εμφανιστεί φιλάνθρωπες φωνές, που αρνούνται αυτή τη σκληρή παράδοση. Αυτό είναι ενθαρρυντικό για το μέλλον της ανθρωπότητας. Στο δυτικό κόσμο, ωστόσο, κάποιοι παρουσιάζουν ένα "χριστιανοειδές" Ισλάμ, παραβλέποντας τα αρνητικά (ως δήθεν κακοποίηση του Ισλάμ, κατά τον ίδιο τρόπο που η Ιερά Εξέταση και άλλες πρακτικές του καθολικισμού αποτελούν κακοποίηση του χριστιανισμού). Έτσι, ασκούν απολογητική και ιεραποστολή του Ισλάμ στη Δύση, προσηλυτίζοντας πρώην χριστιανούς που αγνοούν τη δική τους (δική σου) φωτεινή και αγιασμένη πνευματική κληρονομιά.
Ας δούμε το βίντεο, με μια προσευχή για τον αδελφό μας που δίνει τη ζωή του για το Χριστό, αλλά και για τους σφαγείς του, ώστε ο Θεός να τους συγχωρέσει.
Το παίρνω από το μαχητικό blog Ιερέας Ανατολικής Εκκλησίας, όπου δημοσιεύεται με την ένδειξη: ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ και το σχόλιο:
αυτά να τα βλέπουμε εμείς οι χλιαροί χριστιανοί της ρουτίνας και, χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ ή να στοχοποιώ, ας τα βλέπουμε και ως νεοέλληνες... (ο νοών νοείτω...)

Τι να δείτε από το βίντεο;
Το βίντεο αρχίζει και τελειώνει με τον εκφωνητή ειδήσεων, που δεν είναι χαρούμενος για το ντοκουμέντο που παρουσιάζει. Λίγο μετά το 1ο λεπτό αρχίζει να δείχνει το μάρτυρα, που περιμένει τη σφαγή του με το μαχαίρι κοντά στο λαιμό του, ενώ απαγγέλλονται οι προσευχές. Η σκηνή αυτή συνεχίζεται αρκετή ώρα και ΑΞΙΖΕΙ να τη δείτε - δεν έχει αρχίσει ακόμη το σφάξιμο.
Αξίζει να τη δείτε, για να δείτε τη γαλήνη του μάρτυρα, που περιμένει το θάνατό του χωρίς να αντιδρά, χωρίς να δείχνει πανικό ή αγωνία. Προσεύχεται; Του δίνει δύναμη ο Χριστός, όπως στους μάρτυρες των αρχαίων χρόνων; Ο Θεός ξέρει. Δείτε το όμως.
Στο τέλος του ρεπορτάζ, πριν κλείσει πάλι με τον εκφωνητή, φαίνεται ο κομμένο κεφάλι που κρατάει στο χέρι ο δήμιος. Ένα ήρεμο κεφάλι. Μακάρι και η ψυχή του μάρτυρα να είναι εξίσου ήρεμη, ή μάλλον να πανηγυρίζει στον ουρανό!
Μετά το βίντεο θα προσθέσω ένα δυο σχόλια ακόμη.


Μερικά λόγια ακόμη:

1) Ο συγκεκριμένος σύγχρονος μάρτυρας -ηρωικός αδελφός μας χριστιανός- μάλλον δεν είναι ορθόδοξος, αφού πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. Υποθέτω πως ανήκει σε κάποια προτεσταντική χριστιανική ομάδα, αφού ο προτεσταντισμός είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στον αραβικό κόσμο.
Είναι άγιος; Έτσι επιθυμώ, εύχομαι και ελπίζω. Παρόλο που ανήκει σε μια αιρετική ομάδα (αν ισχύουν τα παραπάνω), εύχομαι ο Θεός να τον κατατάξει ανάμεσα στους αγίους Του σαν να ήταν ορθόδοξος, όπως και όλους τους σύγχρονους προτεστάντες, κόπτες κ.λ.π. μάρτυρες που θυσιάζονται αυτή τη στιγμή.
Παρακαλώ επίσης ταπεινά το Θεό, να δείξει την αγιότητα αυτή με σημεία, ανάλογα με εκείνα που συνοδεύουν συχνότατα το μαρτύριο ορθόδοξων μαρτύρων. Έτσι θα είμαστε σίγουροι (ή, αν θέλετε, εγώ, με την αδύναμη πίστη μου, θα είμαι σίγουρος). Υπόψιν ότι οι προτεστάντες δεν τιμούν αγίους, γιατί πιστεύουν πως όλες οι ψυχές κοιμούνται από την ώρα του θανάτου τους μέχρι τη δευτέρα παρουσία.
Για να καταλάβετε τι λέω, διαβάστε για τα θαύματα που συνοδεύουν το μαρτύριο ορθόδοξων νεομαρτύρων: 
Νεομάρτυρες της Τουρκοκρατίας (θαύματα σε Τούρκους - η αναφορά στους νεομάρτυρες αρχίζει από τη μέση του άρθρου).
Θαύματα του αγίου Ευγένιου Ροντιόνωφ. Ο άγιος Ευγένιος (φωτο) είναι ένας σύγχρονος ορθόδοξος μάρτυρας, που το 1996 επίσης σφάχτηκε από Ισλαμιστές μπροστά σε κάμερα. Διαβάστε τα σημεία της αγιότητάς του για να καταλάβετε τι εννοώ, όταν διαφοροποιώ (με αγάπη, χωρίς φανατισμό ή ψευδαίσθηση δικής μου υπεροχής) το μαρτύριο χριστιανών που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία από εκείνων που ανήκουν σε αιρετικές εκδοχές του χριστιανισμού, τους οποίους (να μην παρεξηγούμαι) επίσης σέβομαι και τιμώ, θαυμάζω και αγαπώ!
Τις σκέψεις μου & το σεβασμό μου για τους σύγχρονους μάρτυρες από αιρετικές χριστιανικές κοινότητες θα σας παρακαλέσω να τις διαβάσετε εδώ... Για το ότι η Ορθοδοξία είναι η αρχαία και αυθεντική εκδοχή του χριστιανισμού και όχι "μια Εκκλησία ανάμεσα στις άλλες", και ότι αυτό δεν το λέμε από θρησκοληψία ή φανατισμό, διαβάστε εδώ, εδώ & εδώ. Μακάρι να προχωρήσει η Ορθοδοξία στον αραβικό (& γενικά στον ισλαμικό) κόσμο, ώστε να είναι τέλεια η θυσία των μαρτύρων. Αυτό βέβαια είναι δική μας δουλειά, είναι ιεραποστολή, και είναι γεμάτη κινδύνους, όχι μόνο για τους ιεραποστόλους, αλλά και για ίδια τα αρχαία ορθόδοξα Πατριαρχεία που βρίσκονται μέσα στο Ισλάμ!
2) Για τη βία κατά χριστιανών μεταστραφέντων από το Ισλάμ έχει ήδη διαμαρτυρηθεί το ορθόδοξο Πατριαρχείο Μόσχας - ίσως και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, που δε γνωρίζω. Η Ρωσική Εκκλησία, σημειωτέον, αυτά τα χρόνια έχει αρκετά κρούσματα φόνων ιερέων, από διάφορες ομάδες (σατανιστές κ.λ.π.).
Με τη δημοσιοποίηση του βίντεο εξέδωσε ανακοίνωση ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αλλά και ο μητροπολίτης Καρθαγένης και Β. Αφρικής Αλέξιος (εδώ), ο οποίος διευκρινίζει ότι ο φόνος του μάρτυρα δεν έγινε στην Τυνησία (όπως θεωρήθηκε αρχικά), αλλά μάλλον στην Ασία, ίσως στο Ιράκ. Ο π. Αλέξιος επίσης τονίζει τη δύσκολη θέση των χριστιανών στον αραβικό κόσμο, στην καρδιά του Ισλάμ:
"Είναι πολύ διαφορετικό να βιώνεις μαρτυρικές καταστάσεις σε καθημερινό επίπεδο, περιφρόνησιν και εμπαιγμούς, επιθέσεις και απειλές κατά την τέλεσιν των ακολουθιών, όπως συνέβη στην Τύνιδα πριν λίγο τη Μ. Εβδομάδα, και άλλο να είσαι ασφαλής εντός των συνόρων και να βλέπεις τις καταστάσεις από άλλη οπτική γωνία" (διαβάστε την ανακοίνωσή του).
Ευχαριστεί επίσης το μητροπ. Πειραιώς για τη δική του ανακοίνωση.

Τι άλλο να πούμε; Ο Χριστός να δίνει δύναμη στους αδελφούς μας, να υπομένουν το μαρτύριο χωρίς να λυγίζουν. Μακάρι να γίνουμε κι εμείς μαχητικοί σαν αυτούς. Έχουμε κι εμείς λόγους να μαρτυρούμε. Και ο 20ός αιώνας είναι γεμάτος ορθόδοξους μάρτυρες, που μας δίνουν ευλογία και παράδειγμα.

πηγή:Νεκρός

1 σχόλιο:

  1. απο οτι επληροφορηθην οτι ηταν χριστιανος και ηταν ορθοδοξος αλλα ανηκε σε μια σε μια παραταξη του παλαιου στους λεγομενους Ματθαϊκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή