Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Αφήστε τα παιδιά σας να λερωθούν...Να αφήσουν τα παιδιά τους να λερωθούν ελεύθερα προτρέπει τους γονείς αμερικανική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η έκθεση των παιδιών σε διάφορες εστίες μολύνσεων αποτελεί ασπίδα κατά των ασθενειών και ιδιαίτερα των καρδιολογικών παθήσεων.

«Η έρευνα μας έδειξε ότι το υπέρ-καθαρό, υπέρ-υγιεινό περιβάλλον κατά την παιδική ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονών στην ενήλικη ζωή, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ενός μεγάλου αριθμού ασθενειών, ιδιαίτερα καρδιαγγειακών», δήλωσε ο Τόμας ΜακΝτέιντ, ένας από τους κυριότερους συντάκτες της έρευνας.

Η ομάδα ερευνητών του κ. ΜακΝτέιντ από το Πανεπιστήμιο Νόρθγουεστερν στο Σικάγο προσπάθησε να κατανοήσει καλύτερα το ρόλο που παίζει το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά και κατά πόσο επηρεάζει την παραγωγή της πρωτεΐνης CRP, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Η έρευνα διενεργήθηκε στις Φιλιππίνες σε δείγμα 3.327 παιδιών, τα οποία έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80.

Τα παιδιά παρακολουθούνταν κάθε δύο μήνες κατά τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής τους και στη συνέχεια ανά τέσσερα ή πέντε έτη. Οι αναλύσεις αίματος έδειξαν ότι τα παιδιά από τις Φιλιππίνες είχαν προσβληθεί από περισσότερες μολυσματικές ασθένειες σε σχέση με τα παιδιά των ΗΠΑ.

Όταν ενηλικιώθηκαν η συγκέντρωση CRP στο αίμα των Φιλιππινέζων ήταν πολύ χαμηλότερη από εκείνη των Αμερικανών στην ίδια ηλικία, αποδεικνύοντας έτσι ότι είχαν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν κάποια φλεγμονή.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

2 σχόλια:

  1. Για σας αγαπητά μου παιδιά εγώ συμφωνώ μαζί σας γιατί θυμάμαι και εγώ τα παιδικά μου χρόνια που λέρωνα από την κορυφή ως τα νύχια, σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα. ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδικά όταν βλέπεις τα παιδιά-μαθητές να λερώνονται αλλά παρόλα αυτά να έχουν ευχαριστηθεί το παιχνίδι τότε πώς να τα μαλώσεις....Δεν σου πάει η καρδιά!!!Τα Μαλτεζιόπουλα σας εύχονται καλά Χριστούγεννα!!!Να'στε πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή