Υλικά
2 αβγά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γρ.φέτα
αβγό ή κροκάδι για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέσα σε μπολ και
ζυμώνουμε απαλά να ενωθούν μεταξύ τους.
Πλάθουμε και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί.
Αλείφουμε με το αβγό ή το κροκάδι και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,μέχρι να
ροδίσουν στην επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς για
να μη νοτίσουν.
ΤΙΡS
Αν θέλετε,μπορείτε να πασπαλίσετε με κεφαλοτύρι τα τυροπιτάκια στην επιφάνεια.
Για να τα κάνετε πιο εντυπωσιακά και να τα παρουσιάσετε σε μπουφέ ή πάρτυ,
βάλτε τα σε φόρμα με υποδοχές για κεϊκάκια και ακολουθήστε την ίδια
διαδικασία με παραπάνω.
Βγάλτε τα από τη φόρμα και αφήστε τα να κρυώσουν καλά πάνω σε σχάρα.
Για να φρεσκάρετε τα πιτάκια που τυχόν θα σας μείνουν,περάστε τα για λίγο
από το φούρνο μικροκυμάτων.
πηγή: Συνταγές από σπίτι
Ενδιαφέρον θα το Προσπαθήσω να το Κάνω... Μου Άρεσε σαν Ιδέα...
ΑπάντησηΔιαγραφή