Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μην κλείσετε το σχολειό μας..


Μέσα σε ένα φορτισμένο από την συγκίνηση κλίμα χθες στο Δημοτικό Σχολείο Ημεροβιγλίου κάτοικοι και φορείς με κοινό τους ψήφισμα αποφάσισαν να ζητήσουν από την πολιτεία να μην καταργήσει το ιστορικό αυτό σχολειό.


Με δάκρυα στα μάτια ο δάσκαλός μας κ. Βαλσαμάκης αναφέρθηκε στην ιστορία του σχολείου στο οποίο και ο ίδιος φοίτησε και ένωσε την φωνή του με όσων παραβρέθηκαν στην χθεσινή συγκέντρωση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος , οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αργυρός και Μάρκος Καφούρος, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Έξω από το σχολείο τα παιδιά με τα δικά τους συνθήματα ζητούσαν να συνεχίσει η λειτουργία του σχολείου τους.



Συγκινήθηκα πολύ χθες στο Ημεροβίγλι καθώς έβλεπα τον Δάσκαλό μου κ Βαλσαμάκη με κόπο να συγκρατεί τα δάκρυά του καθώς μιλούσε για το σχολειό του. Συγκινήθηκα και δάκρυσα καθώς τον θυμήθηκα στην έδρα του δικού μας σχολείου.

Ο κ.Βαλσαμάκης ήταν ένας από τους καλύτερους εκπαιδευτικούς που πέρασαν από το νησί. Μπορεί να το επιβεβαιώσει όλη η δική μου η γενιά αλλά οι προηγούμενες. Ήταν ο άνθρωπος που χάρις στην επιβλητικότητά του, το ήθος του και την αγάπη του για την εκπαίδευση κατάφερε να περάσει σε πολλούς από μας τα πρώτα μας πνευματικά εφόδια. Το ήθος και η αγάπη του για την εκπαίδευση φάνηκε και χθες μέσα από την συγκίνηση του. Πώς να μην λέμε λοιπόν ότι είμαστε και τυχεροί αλλά και υπερήφανοι που είχαμε δασκάλους σαν τον κ.Βαλσαμάκη.

Να ζήσεις Δάσκαλε.





πηγή: Σαντορινιός

1 σχόλιο: