Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Αποχή όλων των παιδιών μας, μαθητών και φοιτητών, από τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια

Τετάρτη 19/10 και Πέμπτη 20/10 , για τη γενοκτονία εναντίον τους και ενάντια στον Ελληνισμό!

Σήμερα, στην Ελλάδα του 2011, συντελείται η μεγαλύτερη γενοκτονία του Ελληνισμού και η μεγαλύτερη αφαίμαξη ανθρώπινου δυναμικού μέσα στον 21 ο αιώνα. Τα παιδιά των Ελληνικών Οικογενειών θεωρούνται αναλώσιμο είδος, τεκμήριο “πλουτισμού” και διώκονται απηνώς από σύγχρονους Ηρώδηδες και Μήδειες. Οι Ελληνικές Οικογένειες, ειδικά οι πολυμελείς, με 3 και άνω παιδιά, υποχρεώνονται εκβιαστικά, από ένα θεωρητικά μόνο “δημοκρατικό” καθεστώς να πληρώνουν αβάσταχτους φόρους, χαράτσια, έκτακτες εισφορές ( με ταυτόχρονη μείωση μισθών, επιδομάτων ή με απολύσεις, ανεργία κλπ ), με αποτέλεσμα να τίθενται σε απειλή η ζωή χιλιάδων παιδιών, αφού οικογένειες δεν έχουν να πληρώσουν στεγαστικά δάνεια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,θέρμανση, τα απαραίτητα για ένδυση και σίτιση !!!

Αποκορύφωμα της ηθικής αναλγησίας και αθλιότητας είναι να απειλούνται οι Ελληνικές Οικογένειες με διακοπή ρεύματος, εν μέσω χειμώνα, αν δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι για τα 1-2 ακίνητα που έχει η μέση Οικογένεια. Ο ηθικός αμοραλισμός από τη συντεχνία των υπουργών μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης είναι πρωτοφανής. Χιλιάδες νέοι δεν έχουν ελπίδα εύρεσης εργασίας, ενώ εκατοντάδες είναι οι αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης και ανέχειας και απελπισίας ! Οι γεννήσεις έπεσαν από 120.000 το 2009 στις 85.000 το 2010, ενώ η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη φέτος, θέτοντας ζήτημα επιβίωσης του Ελληνικού Έθνους, σε λιγότερο από μια δεκαετία !

Μπροστά σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα, δηλαδή της ωμής γενοκτονίας των Ελλήνων και των νέων και των παιδιών μας, σας καλούμε σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ των παιδιών μας από νηπιαγωγεία, δημοτικά , γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011, τις μέρες γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε όλους τους μαθητές, όλους τους φοιτητές, όλα τα πενταμελή και δεκαπεντεμελή όλων των Γυμνασίων και Λυκείων, όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, όλους τους συλλόγους γονέων, ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ από τα μαθήματα σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία , γιατί οι λίγες απουσίες δεν είναι τίποτα, μπροστά στο ζοφερό ΜΕΛΛΟΝ για τα νέα παιδιά, ειδικά στις ηλικίες 12-30 ετών !!!

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας να απεργήσουν τις ίδιες ημέρες,αλλά και για τη βάναυση φορολογική επίθεση στους μαθητές τους, μέσω της ασκούμενης πολιτικής πάνω στις οικογένειές τους και για το δημογραφικό, που θα πλήξει την Ελλάδα, σε 5-6 χρόνια από σήμερα ! όχι μόνο για το μισθολογικό,

Παραθέτουμε δημοσιεύματα του Τύπου, που δείχνουν το μέγεθος της επίθεσης κατά των Οικογενειών και των παιδιών των Ελλήνων !

Κύριοι υπεύθυνοι της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής τα Υπουργεία Οικονομικών ( κυρίως ) και το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι οι υπουργοί κ. Βενιζέλος και κ. Παπακωνσταντίνου, σε συνεργασία με τεχνοκράτες που αντιμετωπίζουν την Ελληνική Οικογένεια και τα παιδιά της ως “νούμερα” στατιστικής.

Επιπρόσθετα η οικονομική πολιτική θα πλήξει το ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, αφού ήδη έχουν μειωθεί οι δωρεές και οι προσφορές των πιστών ( όλα τα μαζεύει το Κράτος, ενώ εκείνοι που έφαγαν το Δημόσιο Χρήμα μένουν στο απυρόβλητο ) !!!

Τα οικονομικά μέτρα θα πλήξουν και τα Ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία, το Οικουμενικό της Κωνσταντινούπολης, Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, καθώς και τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές σε 80 χώρες, γιατί ο κύριος αιμοδότης τους ήταν ο μέσος Έλληνας μισθωτός και συνταξιούχος ! Δεκάδες προγράμματα εκπαιδευτικού, φιλανθρωπικού και ιατρικού χαρακτήρα στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές κινδυνεύουν να ανασταλούν, λόγω της ανελέητης επιδρομής του Κράτους στους μισθούς, τις συντάξεις και τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων !

Έλληνες, Χριστιανοί Ορθόδοξοι, στις επάλξεις !

Ο Ελληνισμός κινδυνεύει ! Τα Πατριαρχεία και οι Ορθόδοξες Εκκλησίες και ιεραποστολές κινδυνεύουν ! Τα παιδιά μας , οι νέοι μας κινδυνεύουν !

Ας αντιδράσουμε, με όπλο την προσευχή, αλλά και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο ! Σας καλούμε, ως αντίδραση, στη ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ των παιδιών μας από τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, την Τετάρτη και την Πέμπτη, 19 και 20 Οκτωβρίου 2011.

Τα 17 “χαράτσια” που οδηγούν σε “στάση πληρωμών” εκατομμύρια νοικοκυριά.

( http://www.makthes.gr/news/economy/81862/ )

Του Γιώργου Παλαιτσάκη

Σε αδυναμία πληρωμής των υπέρογκων φόρων που αποφάσισαν να τους επιβάλουν η κυβέρνηση και η τρόικα αναμένεται να βρεθούν εκατομμύρια νοικοκυριά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν νέες σημαντικές υστερήσεις στις εισπράξεις εσόδων που θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία το 2012 και να μην επιτευχθεί ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών για πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ εντός του επομένου έτους.

Από τον τρέχοντα μήνα και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2012 οι έλληνες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν έως και 17 χαράτσια-φωτιά, που αναμένεται να αφαιρέσουν από τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς πάνω από 13 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2012.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα 17 χαράτσια που θα κληθούν -αλλά δεν θα μπορέσουν- να πληρώσουν οι περισσότεροι φορολογούμενοι εντός του διαστήματος Οκτωβρίου 2011 – Δεκεμβρίου 2012:

1) Ειδική εισφορά αλληλεγγύης έτους 2011. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2,3 εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δήλωσαν στην εφορία για το έτος 2010 εισοδήματα μεγαλύτερα από 12.000 ευρώ ή βαρύνονται με αντικειμενικές δαπάνες (τεκμήρια) διαβίωσης (για κατοικίες, ΙΧ, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες κλπ.) συνολικού ύψους άνω των 12.000 ευρώ θα πρέπει να έχουν καταβάλει τουλάχιστο την πρώτη και τη δεύτερη δόση ή ολόκληρο το ποσό της “ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης”. Σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης, ο ανώτερος αριθμός των μηνιαίων δόσεων φθάνει τις 6, όμως το ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 300 ευρώ. Η εισφορά υπολογίζεται με συντελεστές από 1% έως και 4% επί των συνολικών εισοδημάτων του προηγούμενου έτους, που υπερέβησαν τις 12.000 ευρώ.

2) Τέλος επιτηδεύματος έτους 2011. Πάνω από 800.000 φορολογούμενοι που ασκούν ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και ελευθέρια επαγγέλματα καλούνται ήδη να πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος του έτους 2011, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ για την έδρα και σε επιπλέον 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

3) Έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης του έτους 2011 για τα μεγάλα ΙΧ, τα σκάφη αναψυχής και τις πισίνες. Υπολογίζεται με 5% επί των “αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης” του τρέχοντος οικονομικού έτους.

4) Ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων έτους 2011. Από τον τρέχοντα μήνα και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2012, πάνω από 5 εκατομμύρια νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, το νέο ειδικό τέλος για τα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα που κατέχουν. Το νέο αυτό χαράτσι κυμαίνεται από 3 έως και 20 ευρώ ανά τ.μ. Η εξόφληση των ποσών αυτών θα γίνει σε δύο δόσεις.

5) Πρόσθετοι φόροι για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των ετών 2000-2009. Εντός του τρέχοντος μηνός πάνω από 500.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να περαιώσουν χωρίς φορολογικό έλεγχο τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις των χρήσεων 2000-2009. Τα ελάχιστα ποσά κυμαίνονται από 200 έως και 1.000 ευρώ για κάθε ανέλεγκτη χρήση.

6) Ενιαίο Τέλος Ακινήτων έτους 2009. Εντός των προσεχών μηνών περίπου 1,28 εκατομμύρια φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1η-1-2009 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα θα παραλάβουν από τη ΓΓΠΣ, με καθυστέρηση τουλάχιστον 1,5 έτους, τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων του έτους 2009. Το ΕΤΑΚ θα υπολογιστεί με συντελεστή 0,1% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, αφού προηγουμένως αφαιρεθεί το ισχύον κατά περίπτωση αφορολόγητο όριο. Η εξόφληση των ποσών πρέπει να γίνει εφάπαξ.

7) Έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία έτους 2009 θα πληρώσουν όσοι κατείχαν την 1η-1-2009 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ με συντελεστή από 0,1% έως και 0,9% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων τους, μετά την αφαίρεση του ποσού των 400.000 ευρώ. Η εξόφληση των ποσών πρέπει να γίνει εφάπαξ και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2012.

8) Τέλη κυκλοφορίας έτους 2012. Όλοι οι κάτοχοι οχημάτων, περίπου 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι, θα κληθούν, εντός του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011, να πληρώσουν τα νέα αυξημένα κατά 9% έως και 13,33% τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2012.

9) Φόρος Ακίνητης Περιουσίας έτους 2010. Στο πρώτο εξάμηνο του 2012, πάνω από 200.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1η-1-2010 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα παραλάβουν κι άλλα εκκαθαριστικά σημειώματα από τη ΓΓΠΣ, με τα οποία θα καλούνται να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2010 με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,1% έως και 2% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου, μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ποσού των 400.000 ευρώ.

10) Προκαταβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2012. Η “ειδική εισφορά αλληλεγγύης” 1%-4% σε ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ του έτους 2012 θα παρακρατείται από τους μισθούς και τις συντάξεις που θα καταβάλλονται από την 1η-1-2012, ώστε οι δημόσιοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι να την προπληρώσουν στο δημόσιο σε μηνιαίες δόσεις μαζί με τη μηνιαία προκαταβολή του φόρου εισοδήματος (μαζί με τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών).

11) Ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων για το έτος 2012. Από τον Μάιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012, πάνω από 5 εκατομμύρια νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν εκ νέου, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, το ειδικό τέλος για τα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα που κατέχουν. Η εξόφληση του ειδικού αυτού τέλους για το έτος 2012 θα γίνει σε 4 δόσεις, με τους 4 λογαριασμούς ρεύματος της περιόδου Μαΐου – Δεκεμβρίου 2012.

12) Φόρος Ακίνητης Περιουσίας έτους 2011. Από τον Σεπτέμβριο του 2012, πάνω από 2.000.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1η-1-2011 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν και άλλα εκκαθαριστικά σημειώματα από τη ΓΓΠΣ με τα οποία θα καλούνται να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2011. Ο ΦΑΠ του 2010 θα υπολογιστεί με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,1% έως και 2% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου, μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ποσού των 200.000 ευρώ.

13) Φόρος εισοδήματος έτους 2012. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν εφάπαξ ή σε 2 έως 3 δόσεις επιπλέον ποσά φόρου για τα εισοδήματα του έτους 2011 που θα συμπεριλάβουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

14) Ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα. Από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο του 2012 όσοι φορολογούμενοι θα έχουν δηλώσει για το έτος 2011 ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης ύψους 1% έως 4%. Η πληρωμή της εισφοράς θα γίνει μαζί με τον φόρο για τα εισοδήματα του 2011.

15) Τέλος επιτηδεύματος έτους 2012. Από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο του 2012 πάνω από 800.000 μικρομεσαίοι επιτηδευματίες θα πληρώσουν, μαζί με τον φόρο για τα εισοδήματα του 2011, και το τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2011, το οποίο θα είναι αυξημένο από τα 300 στα 500 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις άνω των 200.000 κατοίκων και στα 400 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις κάτω των 200.000 κατοίκων. Για κάθε υποκατάστημα θα επιβαρυνθούν με επιπλέον ποσό τέλους επιτηδεύματος, ύψους 300 ευρώ.

16) Έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης του έτους 2012 για τα μεγάλα ΙΧ, τα σκάφη αναψυχής και τις πισίνες. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα πληρώσουν ξανά έκτακτη εισφορά όσοι θα έχουν αναγράψει στις φορολογικές δηλώσεις ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ.εκ. παλαιότητας μέχρι 10 ετών, σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 6 μέτρων και πισίνες.

17) Τέλη κυκλοφορίας έτους 2013. Στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2012 θα καταβληθούν από όλους τους κατόχους οχημάτων τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2013, τα οποία αναμένεται να είναι και πάλι αυξημένα τουλάχιστον κατά 10%.

“Θα πεθάνω και θα είστε υπεύθυνοι”: Επιστολή νεφροπαθούς

«Προς προϊσταμένη ΥΠΑΔ Χίου: Θέλω να σας ενημερώσω ότι από αύριο θα πηγαίνω στον τεχνητό νεφρό με τα πόδια λόγω ελλείψεως χρημάτων. Έχετε να μου πληρώσετε τα μεταφορικά εννέα μήνες και αύριο κλείνουμε τους δέκα. Λόγω των μειώσεων στους μισθούς μας, πλέον και τα 13 ευρώ του ταξί, που θέλω ώστε να πηγαίνω και να έρχομαι στην αιμοκάθαρση, δεν τα έχω. Ήδη εκκρεμούν το ενοίκιό μου, καθώς και η εφορία και το ρεύμα μου, δεν έχω χρήματα ούτε για φαγητό.

Με τα χρήματα που μου είχατε υποσχεθεί ότι θα μου πληρώνατε (1.400 ευρώ περίπου) υπολόγιζα ότι θα κλείσω αυτές τις τρύπες. Από τον Ιανουάριο έχω ακούσει από σας άπειρες δικαιολογίες, τη μια «άλλαξε ο χρόνος, θα καθυστερήσουμε», την άλλη «δεν έχουμε χρήματα», την άλλη πάλι «μετακομίζουμε», την άλλη «είναι μέσα σε κιβώτια οι αιτήσεις και πως θα τις ξεμπερδέψουμε», την άλλη «από ένα χαρτί λείπει μια σφραγίδα», ενώ τα είχαμε παραλάβει, τα θεωρήσατε κανονικά και τα είχατε πρωτοκολλήσει, δηλαδή πληρώνω το δικό σας λάθος.

Είχαμε συμφωνήσει ότι μέχρι τις 15 του Σεπτέμβρη θα πληρωνόμουν. Για καθαρά ανθρώπινους λόγους και δικαιολογημένα δεν μπορούσατε να με πληρώσετε. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί σας μου είπατε την δικαιολογία, και ίσως να είναι αληθινή, ότι ήτα χαλασμένο το routerσας και είχατε τεχνικό που τα έφτιαχνε και μέχρι το μεσημέρι θα πληρωθεί.

Ύστερα σε επίσκεψή μου στα γραφεία σας, μου είπατε ότι είχατε κανονικά router αλλά δεν επικοινωνούσατε με την Τράπεζα Πειραιώς για να στείλετε διαδικτυακά τα εμβάσματα και έχετε καλέσει τεχνικούς να τα επισκευάσουν.

Θεωρώ όλα αυτά που προαναφέρω δικαιολογίες για να μην πληρωθώ. Εάν έχετε κάνει στάση πληρωμών, να μας το πείτε. Σας πληροφορώ ότι εφ όσον δεν βρω τα χρήματα μου στην τράπεζα, θα πάω και θα γυρίσω στην αιμοκάθαρση με τα πόδια, επειδή δεν έχω λεφτά. Επειδή αυτό το διάστημα είμαι σε εμπύρετο κατάσταση λόγω βαριάς λοιμόξεως (31 crp 28.000 λευκά αιμοσφαίρια) συν την υπόταση της αρτηριακής μου πίεσης, οι πιθανότητες να φτάσω στον τεχνητό νεφρό είναι μηδαμινές. Σας καθιστώ υπεύθυνο (ΥΠΑΔ ΧΙΟΥ) για ότι μου συμβεί και εξουσιοδοτώ τη σύζυγό μου για κάθε ένδικο μέσο που θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας μου ή ακόμα και την απώλεια της ζωής μου»

*Την επιστολή αυτή, που δείχνει το μεγαλείο της κατάντιας μας, έστειλε στην Ελευθεροτυπία ο Χρήστος Καραγιώργης, ασφαλισμένος του ΟΠΑΔ


πηγή:ierapostoli.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου