Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

Βλαβερά για τον παιδικό εγκέφαλο παρασιτοκτόνα στα φαγητά

Το επιστημονικό περιοδικό Environmental Health Perspectives δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες μία νέα μελέτη σχετικά με την έκθεση των παιδιών στα παρασιτοκτόνα, που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας, καθώς και στους χυμούς.

Στη μελέτη συμμετείχαν παιδιά προσχολικής ηλικίας από το Σηάτλ. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τα παιδιά αυτά προκειμένου να εκτιμήσουν την έκθεσή τους στα παρασιτοκτόνα μέσω της διατροφής τους, κάνοντας τακτικούς ελέγχους στα ούρα τους.

Τα παιδιά που έτρωγαν φρούτα και λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας και έπιναν χυμούς από αυτά τα φρούτα είχαν 6 φορές περισσότερα υπολείμματα παρασιτοκτόνων στα ούρα τους, συγκριτικά με τα παιδιά που κατανάλωναν φρούτα, λαχανικά και χυμούς βιολογικής καλλιέργειας.

Οι ασθένειες στα παιδιά που σχετίζονται με τα παρασιτοκτόνα είναι η λευχαιμία, το μη-Hodgkin λέμφωμα και ο καρκίνος στον εγκέφαλο. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των ενηλίκων και αυτό διότι τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις καρκινογόνες επιπτώσεις των παρασιτοκτόνων.

Ο Δρ. Philip J. Landrigan και ο Δρ. Herbert L. Needleman εκτιμούν πως γύρω στο 80% με 90% των καρκίνων που εμφανίζονται σε παιδιά προκαλούνται από την έκθεσή τους σε καρκινογόνα που υπάρχουν στο περιβάλλον. Τα λεγόμενα «ασφαλή επίπεδα» παρασιτοκτόνων τίθενται συνήθως με γνώμονα τους ενήλικες και όχι τα παιδιά. Το παιδικό σώμα είναι πολύ μικρότερο, το ίδιο και το ήπαρ, επομένως το σώμα δεν διαθέτει τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις τοξίνες των τροφών.

Οι γονείς θα πρέπει να προστατεύσουν περισσότερο την υγεία των παιδιών τους και ένα καλό ξεκίνημα είναι οι βιολογικές τροφές. Το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας εξέδωσε οδηγία κανένα βιολογικό προϊόν να μην περιέχει πρόσθετες ορμόνες , αντιβιοτικά, συνθετικά παρασιτοκτόνα, ακτινοβολημένα συστατικά, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ή ανακατεργασμένα λύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία τέτοια ανάλογη οδηγία δεν υπάρχει για τις συμβατικές καλλιέργειες. Τα φρούτα και λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας, που έχουν την μεγαλύτερη απορρόφηση παρασιτοκτόνων, είναι οι πράσινες πιπεριές, τα φασολάκια, το σέλινο, οι φράουλες, τα σταφύλια και τα ροδάκινα.

Για το λόγο αυτό, το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας προτείνει στους γονείς τις βιολογικές τροφές καθώς και το βιολογικό γάλα, αφού το κανονικό γάλα περιέχει υπολείμματα πρόσθετων ορμονών και αντιβιοτικών.

Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να υιοθετήσουν οι γονείς μία τακτική πρόληψης των παιδιών τους από τον καρκίνο. Η απουσία τοξικών παρασιτοκτόνων και φυτοφαρμάκων στις βιολογικές τροφές, σε συνδυασμό με τα πρόσθετα αντιοξειδωτικά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών και τα βοηθάει να καταπολεμήσουν τις παιδικές ασθένειες.

το αρχικό άρθρο εδώ:
http://www.divinecaroline.com/article/22177/52276-brain-damaging-pesticides-food

το site του Environmental Health Perspectives με πολύ υλικό επί του θέματος ,οπως αυτά:

http://www.ehponline.org/members/2005/8418/8418.html
http://www.ehponline.org/docs/2004/112-5/ss.html

http://seattlepi.nwsource.com/local/349263_pesticide30.htm

τελικά το αμερικάνικο εμπάργκο στην Κουβα,καλό έκανε μάλλον παρά κακό,καθώς γλυτωσε τους Κουβανούς από τα μεταλλαγμενα,τα φυτοφαρμακα,τα χημικά λιπάσματα,τα εντομοκτόνα και τα άλλα υποπροϊόντα των πολυεθνικών υποχρεώνοντας το κουβανικό κράτος να στραφεί προς την οργανική καλλιεργεια,τις εναλλακτικές θεραπείες,προς την προληπτική ιατρική.

γι αυτο και το επίπεδο υγείας των «τριτοκοσμικών» κουβανών είναι πολύ καλύτερο από αυτό των κατοίκων των ΗΠΑ,που τρεφονται με τις σαβούρες των Μακ Ντόναλντς και της Κόκα Κόλα και πεθαίνουν σαν τα σκυλιά αν δεν έχουν να πληρώσουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία.


ενημερώστε όσο το δυνατόν περισσότερους για την καρκινογόνο επιδραση των συμβατικών τροφών στους παιδικούς οργανισμούς.

ας αγορασουμε λιγοτερα παιχνιδια και ρούχα στα παιδιά μας.αξιζει τον κόπο να ξοδεψουμε πέντε δραχμές παραπάνω για να αγορασουμε βιολογικά προϊοντα,γλυτωνοντας έτσι τον πόνο,την ταλαιπωρία,την αναστατωση κι όλες τις μεγάλες δυσκολίες που φερνει σε ένα σπιτικό ο παιδικός καρκίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου