Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ "Εξήντα παιδιά με μία δασκάλα στην Κερατέα!!!""Σε πλήρες αδιέξοδο και απόγνωση βρίσκονται δεκάδες γονείς στην Κερατέα Αττικής μετά την πρωινή ενημέρωση από τους υπευθύνους του 2ου Δημοτικού Σχολείου, ότι το νηπιαγωγείο, όχι μόνο δεν είναι ακόμη σε θέση να λειτουργήσει στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο να υπολειτουργήσει τουλάχιστον μέχρι και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων!


Στο εν λόγω νηπιαγωγείο... έχουν εγγραφεί εξήντα ( 60) παιδάκια εκ των οποίων τα σαράντα ( 40) είναι για το κλασικό τμήμα και τα υπόλοιπα είκοσι ( 20) για το ολοήμερο.


Έλα όμως που από την πλευρά των εκπαιδευτικών υπάρχει μία μόνη δασκάλα(!!!) για να καλύψει τις ανάγκες εξήντα (60) μαθητών.Όπως αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν, οι γονείς ενημερωθήκαν ότι το νηπιαγωγείο δεν θα λειτουργήσει προσωρινά και θα υπάρξει νέα τηλεφωνική ενημέρωση όταν θα υπάρξουν επιτέλους οι κατάλληλες προϋποθέσεις λειτουργίας.


Τα παιδιά επέστρεψαν σπίτι και οι γονείς στην τρέλα της καθημερινότητας κυρίως αυτοί οι εργαζόμενοι γονείς του ολοήμερου νηπιαγωγείου, που έμειναν ξαφνικά ξεκρέμαστοι με το παιδί τους σαν αποσκευή να προσπαθούν να το αφήσουν κάπου.


Οι κατάλληλες προϋποθέσεις λειτουργίας βέβαια έχουν να κάνουν με την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού που στην περίπτωση του 2ου νηπιαγωγείου Κερατέας αριθμεί άλλους δύο νηπιαγωγούς.


Πράγμα όμως ανέφικτο καθώς σε ανάλογες περιπτώσεις τα καινά καλύπτονται μερικώς άρα αναλογεί ακόμη μια δασκάλα και όχι δύο. Στην καλύτερη περίπτωση λοιπόν, μια δασκάλα για τα σαράντα ( 40) παιδιά του κλασικού νηπιαγωγείου και μια δεύτερη δασκάλα για το ολοήμερο. Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος στην χώρα μας εν έτη 2009.


Σαράντα παιδάκια σε μια αίθουσα με μια δασκάλα! Και να σκεφτεί κανείς ότι αμέσως μετά τον αγιασμό – τι ειρωνεία – κλήθηκαν όλοι οι γονείς να ενημερωθούνε για την νέα γρίπη και τα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να λαμβάνουν. Εκτός από την σχολαστική προσωπική υγιεινή ένα από τα μέτρα είναι και … η ελαχιστοποίηση της επαφής των παιδιών μεταξύ τους.


Άντε τώρα να έχεις 40 παιδιά σε μία μικρή σχολική αίθουσα και να ζητάς το παράλογο. Και μετά σου λένε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καθημερινότητα του πολίτη.Νισάφι πια, έλεος και λίγη ντροπή, χωρίς άλλο.


"Ένας αγανακτισμένος γονιόςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου