Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Έλα να παίξουμε



''Ο τρίχρονος γιος μου δεν παίζει μόνος του ούτε ένα λεπτό. Είναι «φυσιολογικό» να θέλει να παίζει συνέχεια μαζί μου και πώς μπορώ να το χειριστώ;''

Είναι σημαντικό το παιδί να αποκτήσει την ικανότητα να απασχολείται μόνο του όταν δεν υπάρχει κάποιος άλλος διαθέσιμος και να μην του προκαλεί αυτό δυσφορία. Μπορείτε να του αγοράσετε «δημιουργικά παιχνίδια», όπως ονομάζονται, τα οποία καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του παιδιού και δεν προϋποθέτουν τη συμμετοχή άλλων ατόμων. Μέσα από αυτά πιθανό να του εμφυσήσετε ένα χόμπι που στη συνέχεια να το αναπτύξει ο ίδιος από μόνος του. Τον ίδιο ρόλο μπορεί να παίξουν τα βιβλία και οι τέχνες (π.χ. ζωγραφική), αρκεί να βρείτε ποιο από αυτά διατηρεί το ενδιαφέρον του γιου σας.

Είναι επίσης σημαντικό το παιδί να έρχεται σε επαφή με άλλα άτομα προκειμένου να μάθει τους «κανόνες» της ομάδας και έννοιες όπως «μοιράζομαι», «περιμένω τη σειρά μου» κ.λπ. προκειμένου να μπορεί στο μέλλον να εντάσσεται ομαλά σε ομάδες. Καλέστε παιδιά στο σπίτι ή επισκεφθείτε μαζί χώρους όπου υπάρχουν άλλα παιδιά (π.χ. πάρκο) και ενθαρρύνετέ τον να παίξει μ’ εκείνα ενώ εσείς θα βρίσκεστε εκεί κοντά, αν σας χρειαστεί.

Πηγή: www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου