Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Τα σχολεία έκλεισαν......ας κλείσει και η τηλεόραση!!!


Τα σχολεία έκλεισαν...χαρά και ανακούφιση για πολλά παιδιά!! Αφήστε λοιπόν τα παιδιά να χαλαρώσουν, να παίξουν, να ηρεμήσουν από το γεμάτο καθημερινό πρόγραμμα που είχαν ως τώρα. Παράλληλα φροντίστε να μην κολλήσουν στην τηλεόραση! Τα περισσότερα παιδιά παρακολουθούν πολλές ώρες τηλεόραση στις διακοπές, είτε επειδή οι γονείς λείπουν είτε γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν.
Δώστε στα παιδιά επιλογές δραστηριοτήτων. Καθοδηγήστε τα σε κάποιες εξωτερικές δραστηριότητες (αν υπάρχει δυνατότητα), όπως κολύμπι, παιχνίδια στην αυλή ή στην πλατεία, αθλήματα κ.λ.π. Αν τα παιδιά μένουν ώρες στο σπίτι, μπορούν να σχοληθούν με χειροτεχνίες και κατασκευές. Στα καταστήματα υπάρχει ποικιλία υλικών και σετ για κατασκευές. Πάρτε κάτι που να ενδιαφέρει το παιδί σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη χαρά της δημιουργίας!
Επίσης, κυκλοφορούν πολλά παιδικά βιβλία με ιστορίες ή δραστηριότητες. Πηγαίντε μαζί με το παιδί σας σε ένα κατάστημα, ώστε εκείνο να επιλέξει το βιβλίο που θέλει να διαβάσει. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να το διαβάσει!! Μην βάζετε πρόγραμμα με επαναλήψεις ασκήσεων γιατί τα παιδιά είναι λογικό να έχουν κουραστεί και βαρεθεί από όλη τη σχολική χρονιά. Βρείτε διασκεδαστικές αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και....κλείστε την τηλεόραση!!!

Καλό απολαυστικό, εκπαιδευτικό, διασκεδαστικό καλοκαίρι με τα παιδιά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου