Ένα ιστολόγιο που πηγαίνει σχολείο και αγωνιά για την παιδεία .

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Κλείνουν τώρα και τις βιβλιοθήκες των σχολείων!!!


Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (750/Φ 2.2/2-9-11) που κοινοποιείται αυτές τις μέρες στα σχολεία διατάσσεται «η παράδοση του εξοπλισμού και της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών βιβλιοθηκών» και καλεί τους εκπαιδευτικούς-υπεύθυνους των βιβλιοθηκών να «παραδώσουν τα κλειδιά».

Σε μια σχολική χρονιά που ξεκινά με καταλήψεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων αντί βιβλίων άρχισαν τα μαθήματα με φωτοτυπίες και dvd, το υπουργείο, όπως καταγγέλλει ο γ.γ. της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, έρχεται να βάλει λουκέτο στον θεσμό των σχολικών βιβλιοθηκών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ «το κλείσιμο των βιβλιοθηκών έχει ξεκινήσει από προηγούμενα χρόνια. Είναι περίεργο, πικρό αλλά αληθινό.

Μια υπουργός Παιδείας που επαγγέλλεται το «νέο» στην εκπαίδευση να υπογράφει την ληξιαρχική πράξη θανάτου των σχολικών βιβλιοθηκών».
ΠΗΓΗ.

Σταθερά και μεθοδικά, η Άννα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ εφαρμόζει πιστά το ανθελληνικό της πρόγραμμα, που προβλέπει ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

Κι αν η συγκεκριμένη είδηση πέρασε στα...ψιλά, την θεωρούμε σοβαρότατη: Οι σχολικές βιβλιοθήκες, παρότι υποβαθμισμένες και με τεράστιες ελλείψεις εδώ και χρόνια, αποτελούσαν ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ για τους μαθητές.

Η "ασυλοφάγος" Διαμαντοπούλου, αφού κατήργησε τα σχολικά βιβλία λόγω...κόστους, φροντίζει τώρα να υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο τα δημόσια σχολεία σε σημείο να μη μπορούν να δώσουν ένα εξωσχολικό βιβλίο στους μαθητές για να διαβάσουν εκείνοι!

Να την χαίρονται όσοι "συναινούν" μαζί της και τη γλείφουν...πατριωτικά πάντα! Εμείς, δεν είχαμε καμία αμφιβολία για ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ, που προχωρούν απρόσκοπτα. Γι'αυτό άλλωστε, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ Υπουργός που δεν έχει χάσει τη θέση της, από το 2009 που εξελέγη ο Τζέφρυ.

Έχει...έργο να επιτελέσει η κυρία: Πώς να το κάνουμε!

1 σχόλιο:

  1. Και που Είσαι Ακόμα! Ευκαιρία να Ανοίξουμε Φυλακές αυτά είναι τα Χάλια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή